Новини

Останні новини з життя науково-дослідно виробничо-впроваджувального приватного підприємства УКРТЕХМЕД

ЗМЕНШЕННЯ УСКЛАДНЕНЬ ПРИ ПЕРИТОНІТАХ: ВИНАЙДЕНО ТА ОПРОБОВАНО НОВИЙ ДІЄВИЙ ЗАСІБ

                Невпинний пошук новаторів-медиків та інноваційна націленість колективу  ТОВ «УКРТЕХМЕД ІННОВЕЙШН» дали можливість знайти рішення проблеми, як зменшити ризики для пацієнтів при тяжких формах перитоніту.

                На жаль, на сьогодні відсоток летальності у хворих на тяжкі форми перитоніту залишається дуже високим. Впровадження і використання в медичній практиці технології лікування методом від’ємного тиску (ЛВТ) дозволило знизити летальність при цьому захворюванні до 30%. Але недоліком цього методу є ушкодження стінок порожнистих органів із подальшим утворенням нориць. І такі ускладнення трапляються у 23-30% від усіх хворих, яких лікували ЛВТ, що призводить до значного подовження термінів і вартості лікування, а також супроводжується високою післяопераційною летальністю.                      

                Компанією «УКРТЕХМЕД ІННОВЕЙШН» у співпраці із видатним хірургом, доктором медичних наук Юрієм Ліфшицем проведено випробування нового медичного виробу – протекторної гідрогелевої пов’язки «АРМА-ГЕЛЬ+», яка  застосовується як фізичний протектор при лікуванні тяжких форм перитоніту методом лапаростомії, в тому числі  із застосуванням методу ЛВТ.

Пов’язка призначена для захисту вісцеральних органів на тлі перитоніту та попередження виникнення кишкових нориць. Окрім протекторних функцій, пов’язка використовується для поглинання ексудату при гнійно-запальних процесах. Пов’язка гідрогелева медична стерильна протекторна «АРМА-ГЕЛЬ+» підтримує оптимальний фізіологічні режими температури та вологості у черевній порожнині та сприяє виведенню з черевної порожнини патогенного секрету та мікроорганізмів. Має охолоджувальний, знеболювальний, протизапальний, антисептичний та ранозагоювальний ефекти.

Пов’язка гідрогелева  медична стерильна протекторна «АРМА-ГЕЛЬ+» має пористу структуру, яка дозволяє пропускати мікроорганізми та патогенний секрет. Сітчаста матриця в гідрогелевій повязці дала можливість проперфорувати повязку  отворами для  покращення пропускання та  видалення патогенного секрету під впливом негативного тиску назовні. Гель сполучений ковалентними зв'язками з сітчастою матрицею, що надає пов’язці міцність та вона не розпадається при ЛВТ.

Важливою особливістю гидрогелю є його здатність активно абсорбувати мікроорганізми і патогенний секрет з усієї поверхні черевної порожнини і проводити подальшу евакуацію через свою структуру транзитом  в систему негативного тиску. При цьому поверхня гідрогелю виступає в ролі протектора серозної поверхні порожнистих органів, що дозволяє уникнути утворення мікроушкоджень на поверхні слизового шару органів, його ушкодження  та виникненню нориць. Крім того, пов’язка може насичуватися допоміжними лікарськими засобами, зокрема преднізолоном – для зниження ризику виникнення запального процесу.

«Результати застосування протекторних пов'язок показали наступне: у жодного хворого не спостерігалось утворення в післяопераційному періоді ентероатмосферних фістул (нориць кишечника). Терміни зміни пов'язок тривали до 48-96 годин. Це дозволило знизити травматизм лікування, вартість лікування, не знизивши при цьому його ефективність. Зменшення частоти заміни пов'язок у хворих (а це і зменшення повторних наркозів, транспортувань в операційну і психологічних травм пацієнта) значно знизило ризики летальності у цієї важкої групи хворих», - відзначив Юрій Ліфшиць. 

Адреса компанії

Україна, м. Київ
03134, вул. Сім'ї Сосніних 9

  •  (044) 501-4032,
    (067) 230-2979,
    (067) 826-1385,
    (067) 506-6897,
    (067) 996 0639

  •  office@utm.com.ua

Наші Представники

  • м.Дніпро, ТОВ "Пріоритет-Л", вул. Академіка Белелюбського,68

    офіс 213

    тел.068 694 09 55 ,066 294 80 86

  • м.Вінниця – ФОП Борсолюк Олександр, тел. (097) 690-22-85

  • м.Запоріжжя – ТОВ «Медкомплект», тел. (067) 610-17-97

© Copyright компанія УКРТЕХМЕД 2024.

Пошук