Новини

Останні новини з життя науково-дослідно виробничо-впроваджувального приватного підприємства УКРТЕХМЕД

Гідрогелева пов'язка - магія високих технологій

Вода – це найпоширеніша речовина на планеті. Без неї не можлива жодна сфера діяльності людини, без неї не можливе життя. Наше тіло на 70% складається з води.

Відомо, що будь-яка речовина може мати три агрегатних стани: твердий, рідкий і газоподібний. Але хіміки винайшли полімер, який надає рідкій воді чітких форм – гідрогель. Завдяки цій речовині вченими були створені гідрогелеві пов'язки «Арма-гель+» – сучасні помічники людини, які призначені для накладання пов'язок на опіки, трофічні виразки, нариви, пролежні, садна та інші рани, де необхідне вологе середовище.

Яким чином гідрогель став частиною нашого життя?

Щодня ми стикаємося з цією речовиною, але не помічаємо цього. Наприклад, реклама дитячих підгузок щодня наголошує на неймовірних властивостях гідрогелю. Він вбирає в себе рідину як губка і надійно замикає її всередині. Гель складається з основи, що утримує в собі велику кількість води. Полімерна основа при всмоктуванні води перетворюється в гідрогель. На кафедрі органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка» розроблено нанотехнологію ковалентного закріплення полімерної основи гідрогелю до полімерної поверхні та створено гідрогелеві планарні лікувальні засоби. Компанія «УКРТЕХМЕД» налагоджує виробництво гідрогелевих лікарських засобів за розробленою нанотехнологією.
Закріплення гідрогелів до полімерної поверхні дозволяє поєднати унікальні властивості гідрогелю – схожість (мімікрія) тканин живого організму з фізико-механічними властивостями полімерної підкладки.

Таке поєднання дозволяє гнучко організовувати цикли збезводнення, стерилізації та набухання  гідрогелів з сорбцією низки лікарських препаратів різного призначення – знеболювальних, бактеріостатичних, терапевтичних, гемостатичних. Поєднання таких властивостей дозволяє організувати виробництво низки лікарських засобів для оперативної допомоги – гідрогелеві по'вязки для оперативної допомоги зі знеболювальним ефектом при високому рівні опікового ушкодження епітелію, знеболювальні та гемостатичні пов'язки при наданні екстреної допомоги в польових умовах, наприклад при АТО, засоби лікування опікових і трофічних ран у стаціонарах.

Види гідрогелевих пов'язок «Арма-гель+», які вже існують:

  • знеболювальні (з лідокаїном, новокаїном);
  • протизапальні (з димексидом, ектерицид, метилурацилом, преднізолоном) ;
  • стимулюючі (з трипсином) ;
  • кровоспинні (з борною кислотою і глюконатом кальцію) ;
  • універсальні (наповнюється необхідним лікарським засобом).

«Ми розробляємо лінію випуску гідрогелевих пов'язок. Випуск гідрогелевих пов'язок потрібно збільшити в сотню разів, тому що вони можуть застосовуватися і в домашніх аптечках, і в аптечках наших бійців.  Ця потреба для України становить майже вісім мільйонів пов'язок», – повідомив Тавокін Володимир Вікторович, керівник компанії «УКРТЕХМЕД», де вже випускаються гідрогелеві пов'язки. –
Якось Артур Кларк написав: «Будь-яка досить розвинена технологія не відрізняється від магії». Перехоплює подих від розуміння того, що ми з вами живемо в час магічних винаходів».

Адреса компанії

Україна, м. Київ
03134, вул. Сім'ї Сосніних 9

  •  (044) 501-4032,
    (067) 230-2979,
    (067) 826-1385,
    (067) 506-6897,
    (067) 996 0639

  •  office@utm.com.ua

Наші Представники

  • м.Дніпро, ТОВ "Пріоритет-Л", вул. Академіка Белелюбського,68

    офіс 213

    тел.068 694 09 55 ,066 294 80 86

  • м.Вінниця – ФОП Борсолюк Олександр, тел. (097) 690-22-85

  • м.Запоріжжя – ТОВ «Медкомплект», тел. (067) 610-17-97

© Copyright компанія УКРТЕХМЕД 2024.

Пошук